Informatie

 

Vaginale stoombad:

Vaginale stoombaden zijn erg populair onder de Afro-Surinaamse vrouwen, voornamelijk in het binnenland ( Marron vrouwen ). Er zijn diverse planten die worden gebruikt om de vagina strak en droog te maken, maar ook om de baarmoeder te reinigen na menstruatie, zwangerschap, miskraam of abortus. Op de markt in Paramaribo zijn een tien tal aan ketre/ fayawatra wiri’s te koop. Ze hebben diverse Surinaamse benamingen voor de kruiden .

 

Gebruik :

Een handvol kruiden wordt gebruikt op 1 liter water. Deze kruiden worden aan de kook gebracht voor ongeveer 10 a 15 min . Daarna giet u de afkooksel in een emaille po / teil of bidet. U gaat met gespreide benen voor ongeveer 10 min boven op de po / teil of bidet zitten om de stoom goed naar binnen te krijgen. Daarna kunt u wat koud water toevoegen en u vagina daarna met het kruiden water wassen /toucheren. U voelt zich daarna lekker fris en schoon. Helpt bij een complete vaginale reiniging en bevorderd het seksueel genot. Wordt bij de mannen als prettig ervaren.

Voor vrouwen die zijn bevallen of na een miskraam te hebben gehad .

Wij hebben een combinatie pakket van diverse kruiden samen gesteld.

jarakopie, manja-bladeren en bast, andoja, oema anesi wiri deze kruid helpt bij een complete vaginale reiniging en helpt de baarmoeder snel samentrekken. Werkt verzorgend en zuiverend het vrouwelijke geslachtorgaan. Desinfecteert de vagina en helpt tegen vieze geurtjes . Stabiliseert vooral de spieren rond de vagina. Deze kruiden combinatie wordt vaak ruim 6 weken s ’morgens en s ’avonds gebruikt . Bij de marron vrouwen gaat het wel langer door, maar geleidelijk aan wordt de combinatie anders gesteld als ze weer seksueel actief worden.

Faya watra

 

Jursa Vaginale kruiden lijst

Paranam klem

Kill some body= iemand vermoorden

Jarakopie ( vooral gebruikt na de bevalling)

Andie kem bai dai = ga en kom terug

Asuku trobi = ik zoek ruszie

Wasdoekoe= handdoek

Blacka oema= zwarte vrouw ( wordt zowel na de menstruatie periode als na de bevalling gebruikt)

Ago gi mi= is voor me gegaan

Schuurpapier

Broko pipi= gebroken penis

Geen peper geen zout

Redikatoen ( deze kruiden worden gebruikt vooral na de bevalling om de wondjes in de vagina snel te laten genezen .

Manja/ mango ( veel al gebruikt na de bevalling)

Djamoe ( Veel al gebruikt na de bevalling)